Wall of Fame

We are proud to show on this page a few of our sold horses.
These horses are success horses.

Oak Grove’s Zilzal (Have Fun)

Zambesi x Epilot

Oak Grove’s Zilzal was auctioned in Dronten in 2016 at the age of 4. He was best auction horse in that year. The gelding of Zambesi went to Germany where he was succesful from the beginning. In 2017 he jumped nice clear rounds during the FEI World Breeding Jumping Championships for Young Horses in Lanaken!Now he is succesful in the 1.35m classes with is rider Harm Lahde. Oak Grove’s Zilzal is bred by R. de Groot from Bodegraven (NL).

Ebolensky

Clinton x Heartbreaker

Ebolensky were sold at the Foalauction . With her rider Matthew Sampson (GBR) onboard she has this year stepped up to international level. They rode together many placings and 2 wins recently at Fontainbleau. Ebolensky is bred bij F. and P. Koster fom Wehl (NL). Youtube; https://www.youtube.com/watch?v=mTo_6LhouuM

Handsome O

Johnson x Rousseau

Handsome O was was approved in 2015 at the KWPN stalliontest. During the Championship this Johnson Son became champion of his year. He was praised for his beautiful model and by its powerful way of moving. In the select sale Handsome O were sold for Eur 300.000 to Denmark.

Zo Special

Lupicor x G. Ramiro Z

Zo Special was bought in 2004 by Stoeterij de Horsthoekhoeve Heerde and in 2007 preferred for the KWPN stalliontest. At the moment Zo Special being driven at 1.60 level by his current rider Pim Mulder, this combination achieved in 2015 the victory in the Grand Prix of de Wolden.

Coco Chanel

Sandreo x San Remo

Coco Chanel was purchased in 2007 by it’s current rider Patrick van der Meer. They belong with her to the top ranks at Prix St George/Inter 1 level. They rode several victories in Mechelen 2016.

First Verdi

Verdi x Fuego du Prelet

First Verdi is auctioned in Dronten in 2010 and 2013 approved by the KWPN. First Verdi was very successful in competitions for young jumpinghorses, in 2016 First Verdi is sold to the USA. With his current rider Savannah Barry he is successful at 1.40 level. The Stallion showed in 2014 an excellent collection of foals at the  KWPN show. The Stallion is no longer available for breeding.

Enzo Ferrari

Painted Black x Krack C

Enzo Ferrari is auctioned in 2009 in Dronten and chosen by the public to ‘ best foal ‘ of the auction. Enzo is as approved by the Oldenburg Stallion, KWPN studbook and Rheinlander.

Goldberg

Amazing Star x San Remo

De toen al spraakmakende Goldberg was in 2010 de absolute veilingtopper van Nederland. Hij maakte de verwachting helemaal waar door reserve kampioen te worden tijdens de hengstenkeuring in Westfalen.

Oak Grove‘s I’m the One (I’m Special Gold B)

I’m Special de Muze x Lupicor

I’m Special Gold B is in 2013 op de veulenveiling in Dronten aangekocht door Stal Bakker-Frederiks en MT Stables. I’m Special Gold B komt uit een lijn met diverse mooie sportprestaties en is in 2016 goedgekeurd op de hengstenkeuring van Zangersheide.

Jesper

Blue Horse Zatchmoo x Sorento

Jesper van fokker Gert L. Klaassen uit Stieltjeskanaal werd in 2014 geveild op de Veulenveiling in Dronten. In 2016 is Jesper goedgekeurd op de Westfälische Hauptkörung, in Westfalen Münster-Handorf.  De hengst is in eigendom van Reesink Horses GmbH en Johann Iferson, welke meerdere goedgekeurde hengsten bezitten.

Wolly-Ann

Stravinsky x Ulster

De lijst van overwinningen van de elitemerrie Wolly Ann is groots. Zo liep ze in 2007 naar een zeer goede IBOP score, behaalde ze zowel in 2007 als in 2008 de finale van de PAVO Cup én werd in 2008 een 7e plaats op het WK in Verden met Christa Lamoyeur aan het rijtje successen toegevoegd. Met Vai Bruntink in het zadel liep de Stravinsky xx dochter enkele jaren later succesvol op Lichte Tour niveau. Op dit moment wordt Wolly-Ann ingezet voor de fokkerij bij RND Sporthorses.

Bibi Sijgje

Verdi x Heartbreaker

Bibi Sijgje werd in 2006 op Veiling Dronten verkocht en met succes in het 1.40m uitgebracht door Kristian Houwen alvorens ze begin 2014 naar Amerika is verkocht waar ze thans furore maakt onder Catherine Pasmore.

Westenwind

Flemmingh x Contango

Westenwind is een zoon van preferente Flemmingh. Aan moederszijde voert hij het bloed van de allround goed fokkende preferente hengst Contango. Westenwind in 2003 verkocht op veulenveiling Dronten en in 2006 goedgekeurd bij het KWPN en wordt nu succesvol in de Intermédiaire I uitgebracht door Kirsten Brouwer.

Veneur

Indoctro x Notaris

Veneur is een zoon van Indoctro en imponeerde in de hengstencompetitie en de VION cup onder Anne – Marie Bouwman met meerdere foutloze parcoursen. Hij springt met veel afdruk en zeer goed met de schoft omhoog. Daarbij toont Veneur een mooie techniek en is hij snel en meewerkend. De cijfers van het verrichtingsonderzoek geven veel vertrouwen in de ontwikkeling van Veneur. In 2009 is Veneur (Indoctro x Notaris) via de handelsstal van Michiel Brusse verkocht voor de springsport naar Mexico. Veneur werd in 2002 op de veulenveiling in Dronten verkocht.

Nelson

Weltmeyer x Sultan

Nelson was zeer succesvol onder Anky van Grunsven. Deze combinatie won de Prix St. Georges en de Intermédiaire I in het Duitse Lingen. Tevens was Nelson reservekampioen Nederlands kampioenschap licht tour. Fokker: J. Baas te Lekkerkerk. Nelson werd in 1995 op de veulenveiling in Dronten verkocht.

Nimbly

Havel x Dillenburg

De Havel zoon Luxform’s Nimbly maakte furore in de internationale dressuursport onder Alex van Silfhout. Vanaf maart 2004 vormde Alex met Nimbly een succesvolle Grand Prix combinatie en zijn er diverse (inter)nationale successen behaald. De combinatie werd opgenomen in het A-kader en presteerde sterk tijdens de kwalificaties voor de Olympische Spelen in Athene. Nimbly werd in 1995 op de veulenveiling in Dronten verkocht.