Fantastische editie Sportpaardenveiling Dronten!

Veiling Dronten blikt terug op een fantastische 42e editie van de Sportpaardenveiling. Er werden dit jaar een groot aantal veranderingen doorgevoerd, zoals voorzitter Coen van Zanten aangaf in zijn openingswoord: “verandering is niet altijd verbetering, maar wij zijn er van overtuigd dat dat in dit geval wel zo is”. En dat was zeker waar!

Een van de veranderingen was dat dit jaar de presentatie werd gehouden op zondagmiddag, deze werd begonnen met showblok springen van de Flevoruiters. De teams streden fel en het publiek op de tribune was fanatiek aan het aanmoedigen, de sfeer zat er direct al goed in!

Dat was zeker te merken tijdens de presentatie ’s middags, waarbij de tribune heel goed gevuld was.

De veiling werd dit jaar gehouden op dinsdag, en wederom zat de tribune helemaal vol en moesten er zelfs extra plaatsen gecreëerd worden om mensen de mogelijkheid te geven de prachtige veiling bij te wonen! Na een feestelijke opening van de Hillsback Brassband was het eerste veilingstuk voor het goede doel. Een door de VDL Stud aangeboden dekking van Kallmar VDL leverde €1000,- op voor stichting KIKA!

Daarna volgde in het prachtig aangekleede Paardencentrum Dronten een veiling met hele mooie prijzen voor hele fijne paarden. De VIP-tribune zat bomvol en er werd gretig geboden. Daarnaast werd vanuit binnen- en buitenland de veiling gevolgd via ClipMyHorse en was het druk achter de schermen om alle telefonische bieders te woord te staan.

Absolute veilingtopper was de zwarte blikvanger Look At Me (Glock’s Toto jr. x Special D), deze 3-jarige hengst werd verkocht naar de USA voor maar liefst € 45.000,-! Andere 3-jarige die hoge ogen gooiden waren de Grandorado TN-nakomeling Love It, verkocht voor €27.000,- en de Aganix du Seigneur Z zoon, hij verwisselde voor €20.000,- van eigenaar.

Vooraf was er de mogelijkheid de gereden paarden uit te proberen bij stal Bakker-Frederiks, hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt! Het duurste springpaard werd de Freeman VDL ruin Kornee, hij werd afgeslagen voor €28.000,- en zal een stal gaan betrekken in Blaricum. Daarnaast werd Kassini (Carambole x Guidam) verkocht voor €25.000,- en volgden nog drie andere paarden voor €20.000,- namelijk Kelly’s Yours (Chellsini Z x Ikoon), AD (Darshan x Argentinus) en Jakarta (Extase x Gran Corrado). Een groot aantal paarden gaan verhuizen naar het buitenland. Waaronder de USA, Belgie, Portugal en Finland!

Met een geweldige sfeer, tevreden eigenaren, enthousiast publiek en een gemiddelde prijs van ruim €17.500 kan Veiling Dronten spreken van een fantastische 42e editie!