Jubileum 40e editie Sportpaardenveiling Dronten

Na het 25 jarige jubileum van de Veulenveiling in September maakt de organisatie van Veiling Dronten zich alweer op voor het volgende jubileum. 15 April 2017 zal Paardensportcentrum Dronten het decor vormen voor de 40e editie van Sportpaardenveiling Dronten.

De editie van 2016 was zeer succesvol, waarbij de fantastisch springende 4-jarige Zambesi zoon Have Fun zeer veel indruk maakte. Have Fun werd uiteindelijk voor maar liefst € 62.000,- verkocht naar Duitsland. Diverse dressuur en springpaarden werden voor goede prijzen verkocht naar binnen- en buitenland.

Veiling Dronten is ook dit jaar weer op zoek naar getalenteerde dressuur- en springpaarden in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. De paarden dienen, naast een correct en aansprekend exterieur, te beschikken over zeer goede bewegingen en/of springtechnieken. Tevens wordt geselecteerd op klinische en röntgenologische gezondheid.

Als extra service biedt Veiling Dronten ook dit jaar de mogelijkheid de paarden, tegen een zeer aantrekkelijk tarief, professioneel te laten trainen in aanloop naar de veiling. Onder leiding van internationaal springruiter Henk Frederiks, zullen de te veilen paarden 6 weken gestald en getraind worden op de veilinglocatie. Enkele professionele dressuur en springruiters/amazones zullen Henk hierin bijstaan. Door deze opzet kunnen de paarden optimaal worden voorbereid op de veiling.

Aanmelden van de paarden kan vanaf heden via de website. Voor vragen betreffende de selectie, trainings- en veilingvoorwaarden kunt u contact opnemen met Coen van Zanten via telefoon(06-13847594) en mail (l.v.zanten@hetnet.nl).