Adri Zekveld adviseur Dressuur

Adri Zekveld doet dit jaar intrede in de selectiecommissie dressuur van Veiling Dronten. Adri Zekveld bekend van zijn stoeterij in Almere. De stoeterij is gevestigd in een bosrijke omgeving bij Almere en de trainingsstal staat bij Zeewolde. Stoeterij Sollenburg is opgezet voor de fokkerij en opfok van hoogwaardige KWPN-veulens met een dressuur achtergrond. Elk jaar worden er ongeveer 12-15 veulens geboren.

Behalve fanatiek merriehouder mag Adri Zekveld zich ook al enkele jaren hengsteneigenaar noemen. Dat begon met de KWPN-hengst Westenwind (v. Flemmingh) die in de Lichte Tour successen boekte. Leuke noemen waardigheid is dat Westenwind in 2003 werd aangekocht op Veulenveiling Dronten. Momenteel heeft hij de KWPN-goedgekeurde hengsten Charmingmood (v. Winningmood) en de zelf gefokte Electron (v. Ampère).

Adri heeft veel kennis opgedaan in het selecteren van goede dressuurpaarden. Wij zijn dan ook blij met zijn komst en advies bij het selecteren van getalenteerde dressuurpaarden en veulens.