Franklin zoon Lord Franklin veilingtopper jubileum editie Veiling Dronten

In de prachtig aangeklede Willem-Alexanderhal van het KWPN-centrum te Ermelo vond vrijdagavond 2 september de 25e jubileum editie van veulenveiling Dronten plaats. Het publiek was rijkelijk toegestroomd, zowel de tribune als de flink uitgebreide VIP zaten bomvol. 

Voorafgaand aan de veiling werd het publiek getrakteerd op een spectaculaire show van Anna Blomgren en Will Rogers. Franklin-zoon Lord Franklin was de veilingtopper van de avond, hij kwam voor 13.000,- euro onder de hamer en is aangekocht door de succesvolle Grand Prix amazone Kim Schmid. Bij de springveulens was Lupina een nakomeling van Grandorado TN met 9.500,- euro het duurst. Lupina verhuist naar de stallen van dhr. Platzer in Drenthe. 

Het één na duurste dressuurveulen Livingstone (Grand Galaxy Win x Uphill) verruilt voor Eur 12.000 zijn stal van fokker R. van Woudenberg uit Aalst naar J. Schalekamp uit Dordrecht. Lord Hennessy B (Hennessy x Farrington) was niet alleen publieksfavoriet, hij kwam voor Eur 10.000 onder de hamer en vertrekt naar Engeland. Voor 9.000 euro werd Quickstep, de Quindale-nakomeling, aangekocht door Stoeterij Turfhorst. 

Naast Lupine werd ook Grandorado TN-nakomeling Legrande H2 geveild , voor 7.000 euro werd het hengstveulen aangekocht door Willem Greve en Team Nijhof. Ook de hengst Cornet Obolensky was goed vertegenwoordigd, Lord Cornet en Lady Obolensky werden beide voor 9.000 euro geveild. Lord Cornet werd gekocht door dhr. Wezenberg uit IJsselmuiden.

Naast de Nederlandse belangstelling was er ook veel internationale belangstelling, verschillende veulens vertrekken naar Duitsland, Engeland, Qatar en drie van de veulens vertrekken naar Litouwen.

Met een omzet van 338.000 euro en een gemiddelde prijs van ruim 6.300 euro kan Veiling Dronten terug kijken op een zeer geslaagde veiling! Dit mede door de geweldige medewerking van het KWPN, de KNHS en alle vrijwilligers. Veiling Dronten zal zich nu gaan richten op wederom een jubileum, de 40e editie van de sportpaardenveiling in april.

FullSizeRender (3) IMG_3523