Geslaagde 40e editie van Sportpaardenveiling Dronten

Afgelopen dagen stonden in het teken van de 40e editie van Sportpaardenveiling Dronten. De vrijdagavond, ingevuld door Adelinde Cornelissen, Theo van de Vendel en diverse shows, was spectaculair. Veel publiek, enthousiaste deelnemers en mooie sport maakten het tot een fantastische avond!

Op zaterdag stond dan toch echt de 40e editie gepland van Sportpaardenveiling Dronten. Voorafgaand aan de veiling presenteerde Stal Brouwer uit Gieten het publiek de hengsten It’s Possible SRK (v. Berlin) en Fabregaz (v. Bordeaux) onder het zadel. De hengsten lieten zich van hun beste kant zien. Een door Stal Brouwer aangeboden dekking leverde, als openingsstuk van de veiling, vervolgens Eur 1.200,- op voor stichting KIKA.

In een schitterend aangekleed en bomvol Paardencentrum Dronten wisten veel fokkers en eigenaren prima prijzen voor hun paarden te realiseren. Naast alle belangstellenden in Dronten, werd de veiling ook zeer goed live gevolgd via Uhorse.tv. Vanuit binnen- en buitenland was er veel belangstelling voor de collectie van 27 fijne paarden. De veilingtopper was de fantastisch springende hengst Jackson Hole, zoon van Emir R. Na veel belangstelling verwisselde hij voor Eur 30.000 van eigenaar. Naast Jackson Hole was er ook grote belangstelling voor de grote 4 jarige Carre JS Z. Deze Zangersheide geregistreerde nakomeling van Casimo x Libero H kon rekenen op veel interesse van het publiek en werd afgeslagen op Eur 26.000. De Apache zoon Impossible JJ (Apache x Westpoint) liet menig dressuurhart sneller kloppen en vertrok voor Eur 20.000 naar zijn nieuwe eigenaar.
De stijgende lijn van vorig jaar is vastgehouden. Met een gemiddelde prijs van Eur 12.185 is het een geslaagde veiling die volgens verwachting is verlopen. Tot slot wil de veilingcommissie alle sponsoren en vrijwilligers bedanken die hebben meegewerkt aan deze mooie veiling. Wij hopen u graag terug te zien op de veulenveiling op vrijdag 1 september 2017 in Ermelo.