Jenkins (Charisma x Cantos) ingeschreven bij KWPN

De kwaliteit in het voorjaarsonderzoek van het KWPN was bij de springhengsten dusdanig dat 13 driejarigen en 3 oudere hengsten konden worden ingeschreven. Een van hen was de in 2014 op Veulenveiling Dronten geveilde Jenkins (Charisma x Cantos), gefokt door C.G. Vernooy en geregistreerd bij E. Schep. Jenkins werd met 80 punten ingeschreven, waaronder een 9 voor de rijdbaarheid.

Vanuit het onderzoekrapport; “Jenkins is een eerlijke, betrouwbare en meewerkende hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich heel goed bewerken. De stap is goed van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De galop is ruim voldoende krachtig en goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en balans. De hengst springt met goede reflexen, goed met de schoft naar boven met ruim voldoende lichaamsgebruik waarbij de sprong achter wisselend wordt afgemaakt. Jenkins lijkt voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Jenkins veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.
Stalgedrag: Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.
Fok/aanparingsadvies: Jenkins kan het model verbeteren en springkwaliteit en rijdbaarheid toevoegen aan de springpaardenfokkerij.” (bron; KWPN.nl)

Verrichtingsrapportage springhengsten

Veiling Dronten is blij met de inschrijving van deze hengst en feliciteert de fokker en eigenaar met dit mooie succes!