Nieuwsbrief Februari

Stand hengstenkeuring 2016.

Veiling Dronten nodigt U van harte uit voor een bezoek aan onze stand op de hengstenkeuring  van het KWPN op 3 tm 6 febr.a.s. Graag hopen wij U dan te verwelkomen, en onder het genot van een kopje koffie of thee even bij te praten. Tevens is het mogelijk om hier uw paard aan te melden voor de sportpaardenveiling van 16 april.

39e Sportpaardenveiling Dronten

De organisatie van Veiling Dronten zal dit jaar opnieuw een sportpaardenveiling organiseren. Paardensportcentrum Dronten zal wederom het decor vormen op zaterdag 16 april 2016. De editie van 2015 was succesvol, met o.a. de NRPS goedgekeurde hengst Cormac Z (Caretano X Ikoon), Gossip S.A.(Vingino X Germus) en Gerlinus(Sheraton X Guidam). Laatstgenoemde maakte veel indruk tijdens de finale van de ISAH-cup in Ermelo voor vierjarige springpaarden. Diverse dressuur en springpaarden werden voor goede prijzen verkocht naar binnen- en buitenland.

Veiling Dronten is ook dit jaar weer op zoek naar getalenteerde dressuur- en springpaarden in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. De paarden dienen, naast een correct en aansprekend exterieur, te beschikken over zeer goede bewegingen en/of springtechnieken. Tevens wordt geselecteerd op klinische en röntgenologische gezondheid.

Als extra service biedt Veiling Dronten ook dit jaar de mogelijkheid de paarden, tegen een zeer aantrekkelijk tarief, professioneel te laten trainen in aanloop naar de veiling. Onder leiding van internationaal springruiter Henk Frederiks ( afgelopen jaar succesvol in de grote prijzen van o.a. Wilkow  en Mariënheem), zullen de te veilen paarden 6 weken gestald en getraind worden op de veilinglocatie. Enkele professionele dressuur en springruiters/amazones zullen Henk hierin bijstaan.

Door deze opzet kunnen de paarden optimaal worden voorbereid op de veiling. Tevens biedt Veiling Dronten potentiële kopers hiermee de mogelijkheid om op één locatie meerdere veilingpaarden te proberen.

De 3 jarige paarden die niet onder het zadel worden gepresenteerd en die u zelf wilt voorbereiden voor deze veiling, worden op woensdag 13 april op de veilinglocatie verwacht.

Aanmelden van de paarden kan t/m woensdag 17 februari a.s. Voor vragen betreffende de selectie, trainings- en veilingvoorwaarden kunt u contact opnemen met Coen van Zanten via telefoon(06-13847594) en mail(l.v.zanten@hetnet.nl).

Jubileum editie Veulenveiling Dronten

De 1e veulens van 2016 zijn alweer geboren!  De voorbereidingen voor de 25e veulenveiling, die wederom gehouden wordt op het KWPN centrum te Ermelo, vrijdag 2 september,  zijn dan ook alweer gestart. Veiling Dronten zal ook dit jaar weer graag bij U aan huis komen om uw veulen(s) te selecteren.

Het is ook mogelijk om in de stand op de hengstenkeuring uw veulen aan te melden

Of bij fam.van Zanten tel.nr (06-13847594) en mail l.v.zanten@hetnet.nl

Graag tot ziens op onze stand.

Veiling Dronten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *