secret x vivaldi

Secret zoon met € 22.000 veilingtopper Veulenveiling Dronten

Afgelopen vrijdagvond vond in het KWPN-centrum te Ermelo de 28e editie van Veulenveiling Dronten plaats. 57 spring- en dressuurveulens maakten hun opwachting in de prachtig aangeklede ambiance om van eigenaar te wisselen.

Veilingtopper werd de fantastisch bewegende One to Remember, een zwart  hengstveulen van Secret x Vivaldi. Hij werd verkocht voor maar liefst €22.000,- Hij zal binnenkort verhuizen naar een dressuurstel in Zuid-Holland. Ook voor Opinion-Utophia (Expression x Uphill) en O.Winola M (Fontaine TN x Flemmingh) was veel animo, zij werden allebei voor €8.500,- afgeslagen.

Het duurste springveulen werd Obalia L (Conthargos x Zavall VDL), dit merrieveulen verwisselde voor €11.000,- van eigenaar. Het Baltic VDL x Corland merrieveulen Olympia-Troyka werd geveild voor €8.500,- .

Van alle kanten was er interesse voor de veulens: de tribune zat vol, vanaf de VIP loge  werd ruimschoots geboden en ook was er groot aantal kopers die via de telefoon mee boden. Mede hierdoor vertrekken er een aantal veulens naar het buitenland, zoals Engeland, Noorwegen en Litouwen.

Na de pauze was er nog een prachtige verrassing voor veilingsecretaresse Leny van Zanten, zij is al 25 jaar actief in de veilingcommissie en werd hiervoor gehuldigd. Een achttal amazones van de Flevoruiters, die ook allemaal les krijgen van Leny, reden een prachtige kür op muziek, waarna Leny ook nog eens een mooi boeket bloemen en een cadeau overhandigd kreeg.

De organisatie van Veulenveiling Dronten blikt terug op een succesvolle avond. Met een gemiddelde prijs van ruim 5.700 euro kan er wederom gesproken worden van een zeer geslaagde veiling.

Veiling Dronten zal zich nu weer gaan richten op de organisatie van de 43e editie van de Sportpaardenveiling.