Sfeervolle 27e editie Veulenveiling Dronten

Gisteren vond in het KWPN-centrum te Ermelo de 27e editie van Veulenveiling Dronten plaats. Dit was het eerste jaar dat veilingmeester Johan Wilmink de veulens mocht afslaan en dat leverde hem een spectaculaire verrassing op! De veiling begon namelijk met een prachtige show, waarbij de monsterknechten het tegen elkaar opnamen. Wie houdt het meeste bier in het glas tijdens het springen over een schans met paard & wagen? Natuurlijk mocht onze veilingmeester ook een poging wagen op “de Springmeijer” én uit het publiek kwam Cees Klaver van de VIP-tribune springen voor een heldhaftige poging. De uiteindelijk winnaar is monsterknecht Eric Braat geworden!

De sfeer zat er dus al goed in zo vroeg op de avond. Tijdens de veiling keken de kopers eerst even de kat uit de boom, maar ze begrepen ook al snel dat je deze kwaliteit veulens niet zomaar moet laten lopen!

Het duurste werd de zwarte dressuurparel Nina Reina, een merrieveulen van Secret x Chippendale. Zij verwisselde voor 11.500 euro van eigenaar. Voor niet veel minder, namelijk 11.000 euro werd merrieveulen Nohla Turfhorst (Franklin x Jazzz) afgeslagen, een investering van FIRA Horses.

Bij de springveulens sprong Nainggolan TG (Balou du Rouet x Cassini I)  erboven uit, hij werd verkocht voor 10.000 euro. Daar vlak achteraan kwamen merrieveulen Carzella AWH Z (Carrera VDL x Indoctro) en hengstveulen Nobolensky (Cornet Obolensky x Concorde), beide voor de prijs van 9.500 euro geveild!

De organisatie van Veulenveiling Dronten blikt terug op een succesvolle avond. Met een omzet van 325.500 euro en een gemiddelde prijs van ruim 5.600 euro kan er gesproken worden van wederom een zeer geslaagde veiling. De organisatie bedankt al haar vrijwilligers, zonder hen geen evenement!

De gehele collectie, inclusief prijzen, nog eens doorlopen? Bekijk ze hier!