Onze succespaarden

Op deze pagina willen we u graag voorstellen aan enkele bijzondere paarden die via onze veiling bekend geworden zijn.

Deze succesvolle paarden hebben inmiddels aan de verwachtingen voldaan en hebben de sporen in de fokkerij en of sport wel verdiend.

Oak Grove’s Zilzal (Have Fun)

Zambesi x Epilot

Oak Grove’s Zilzal werd in 2016 verkocht tijdens Sportpaardenveiling Dronten en was tevens de veilingtopper van dat jaar. De ruin van Zambesi heeft zijn weg vervolgd in Duitsland waar zijn carrière direct succesvol begon. In 2017 sprong hij mooie nul rondes tijdens het WK voor jonge paarden in Lanaken en ondertussen springt hij succesvol in het 1.35m onder zijn ruiter Harm Lahde. Oak Grove’s Zilzal is gefokt door R. de Groot uit Bodegraven.

Esteban

Florencio x Jazz

Esteban is gefokt door S. Spaans & H. Zutt uit Barsingerhorn en op onze veiling aangekocht door Bax Sporthorses uit Gameren. Esteban wordt op dit moment succesvol in de Internationale Grand Prix uitgebracht door zijn amazone Petri Bax.

Arthur

Jazz x Contango

Arthur ( Jazz x Contango) werd in 2005 geveild door wijlen fokker H. v. Helvoirt en aangekocht door R.v. Erp. Arthur wordt inmiddels succesvol uitgebracht door de Canadeese amazone Jill Irving. Zo waren zij onlangs nog succesvol in Wellington in de C3* Grand Prix Special.

Jenkins

Charisma x Cantos

In 2014 werd Jenkins (Charisma x Cantos) van fokker C. Vernooy uit Zoelen geveild op Veiling Dronten. Hij werd aangekocht door E. Schep uit Tull en T’Waal. Jenkins is KWPN goedgekeurd.

Ebolensky

Clinton x Heartbreaker

Ebolensky werd in 2009 aangekocht op de veulenveiling. Ruiter Matthew Sampson (GBR) heeft afgelopen jaar de overstap gemaakt naar internationaal niveau, met hierbij 2 overwinningen in Fontainbleau. Ebolensky is gefokt door F. en P. Koster uit Wehl. Video; https://www.youtube.com/watch?v=mTo_6LhouuM

Coco Chanel

Sandreo x San Remo

Coco Chanel werd in 2007 aangekocht door haar huidige ruiter Patrick van der Meer die met haar tot de top behoort op Prix St George niveau.  Met overwinningen in Mechelen 2016.

First Verdi

Verdi x Fuego du Prelet

First Verdi is in 2010 geveild in Dronten en in 2013 goedgekeurd bij het KWPN. First Verdi was zeer succesvol in de competities voor jonge springpaarden. In 2016 is hij verkocht naar Amerika waar hij onder Savannah Barry zijn verdere opleiding vervolgt. De hengst toonde in het najaar 2014 een voortreffelijke collectie veulens in het kader van de afstammelingen keuring bij het KWPN. Na de verkoop naar Amerika is First Verdi niet langer beschikbaar voor de dekdienst.

Enzo Ferrari

Painted Black x Krack C

Enzo Ferrari is in 2009 geveild in Dronten en door het publiek gekozen tot ‘beste veulen’ van de veiling. Enzo is als hengst goedgekeurd bij het Oldenburger, Rheinlander en KWPN stamboek.

Goldberg

Amazing Star x San Remo

De toen al spraakmakende Goldberg was in 2010 de absolute veilingtopper van Nederland. Hij maakte de verwachting helemaal waar door reserve kampioen te worden tijdens de hengstenkeuring in Westfalen.

Oak Grove‘s I’m the One (I’m Special Gold B)

I’m Special de Muze x Lupicor

Oak Grove’s I’m the One is in 2013 op de veulenveiling in Dronten aangekocht door Stal Bakker-Frederiks en MT Stables. Oak Grove’s I’m the One komt uit een lijn met diverse mooie sportprestaties en is in 2016 goedgekeurd op de hengstenkeuring van Zangersheide. Ondertussen springt hij succesvol in het 1.30m onder Harm Lahde.

Jesper

Blue Horse Zatchmoo x Sorento

Jesper van fokker Gert L. Klaassen uit Stieltjeskanaal werd in 2014 geveild op de Veulenveiling in Dronten. In 2016 is Jesper goedgekeurd op de Westfälische Hauptkörung, in Westfalen Münster-Handorf.  De hengst is in eigendom van Reesink Horses GmbH en Johann Iferson, welke meerdere goedgekeurde hengsten bezitten.

Wolly-Ann

Stravinsky x Ulster

De lijst van overwinningen van de elitemerrie Wolly Ann is groots. Zo liep ze in 2007 naar een zeer goede IBOP score, behaalde ze zowel in 2007 als in 2008 de finale van de PAVO Cup én werd in 2008 een 7e plaats op het WK in Verden met Christa Lamoyeur aan het rijtje successen toegevoegd. Met Vai Bruntink in het zadel liep de Stravinsky xx dochter enkele jaren later succesvol op Lichte Tour niveau. Op dit moment wordt Wolly-Ann ingezet voor de fokkerij bij RND Sporthorses.

Bibi Sijgje

Verdi x Heartbreaker

Bibi Sijgje werd in 2006 op Veiling Dronten verkocht en met succes in het 1.40m uitgebracht door Kristian Houwen alvorens ze begin 2014 naar Amerika is verkocht waar ze thans furore maakt onder Catherine Pasmore.

Westenwind

Flemmingh x Contango

Westenwind is een zoon van preferente Flemmingh. Aan moederszijde voert hij het bloed van de allround goed fokkende preferente hengst Contango. Westenwind in 2003 verkocht op veulenveiling Dronten en in 2006 goedgekeurd bij het KWPN en is succesvol uitgebracht in de Intermédiaire I door Kirsten Brouwer.

Veneur

Indoctro x Notaris

Veneur is een zoon van Indoctro en imponeerde in de hengstencompetitie en de VION cup onder Anne – Marie Bouwman met meerdere foutloze parcoursen. Hij springt met veel afdruk en zeer goed met de schoft omhoog. Daarbij toont Veneur een mooie techniek en is hij snel en meewerkend. De cijfers van het verrichtingsonderzoek geven veel vertrouwen in de ontwikkeling van Veneur. In 2009 is Veneur (Indoctro x Notaris) via de handelsstal van Michiel Brusse verkocht voor de springsport naar Mexico. Veneur werd in 2002 op de veulenveiling in Dronten verkocht.

Nelson

Weltmeyer x Sultan

Nelson was zeer succesvol onder Anky van Grunsven. Deze combinatie won de Prix St. Georges en de Intermédiaire I in het Duitse Lingen. Tevens was Nelson reservekampioen Nederlands kampioenschap licht tour. Fokker: J. Baas te Lekkerkerk. Nelson werd in 1995 op de veulenveiling in Dronten verkocht.

Nimbly

Havel x Dillenburg

De Havel zoon Luxform’s Nimbly maakte furore in de internationale dressuursport onder Alex van Silfhout. Vanaf maart 2004 vormde Alex met Nimbly een succesvolle Grand Prix combinatie en zijn er diverse (inter)nationale successen behaald. De combinatie werd opgenomen in het A-kader en presteerde sterk tijdens de kwalificaties voor de Olympische Spelen in Athene. Nimbly werd in 1995 op de veulenveiling in Dronten verkocht.

Handsome O

Johnson x Rousseau

Handsome O , in 2015 werd deze goedgekeurd een aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Tijdens de kampioenskeuring werd deze Johnson zoon kampioen van zijn jaargang. Hij werd geprezen om zijn prachtige model en door zijn krachtige manier van bewegen. In de select sale ging Handsome O voor 300.000 euro naar Denemarken.

Zo Special

Lupicor x G. Ramiro Z

Zo Special werd in 2004 aangekocht door stoeterij de Horsthoekhoeve te Heerde en in 2007 aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Op dit moment wordt Zo Special uitgebracht door zijn huidige ruiter Pim Mulder en deze combinatie behaalde in 2015 de overwinning in de grote prijs van de Wolden.