Wildcard Mc Arthur Sollenburg (For Romance x Chinook) populair onder kopers

Gisteren vond in het KWPN-centrum te Ermelo de 26e editie van veulenveiling Dronten plaats. Dit jaar gepresenteerd door de nieuwe presentator Peter van der Waaij welke 52 spring- en dressuurveulens aan ons voorstelde.

De veiling begon met de huldiging van de 5 hengsten welke afgelopen jaar zijn goedgekeurd bij diverse Europese stamboeken en als veulen op Veiling Dronten zijn geveild. Zo blijkt dat investeren in jong talent loont.

Prijstopper van deze avond was met 20.000 euro de deze week toegevoegde wildcard Mc Arthur Sollenburg (For Romance x Chinook) van fokker A. Zekveld uit Almere. Voorafgaand was er al veel interesse in dit zeer interessant gefokte veulen. Stal Chavaleh uit Rijnsburg mag zich de gelukkige nieuwe eigenaar noemen. Naast Mc Arthur Sollenburg investeerde zij in nog vier dressuurveulens. Ook de bekende Texel stam was in trek, Milithyia Texel (Daily Diamond x Astrix) werd voor een topbedrag van 13.000 euro geveild. Dit veulen van fokker W.T. van de Linde zal verhuizen naar Wouda’s Sport Horses bv uit Schiedam.

Het duurste springveulen dit jaar was de nummer 28, merrieveulen Marpita, die voor 11.000 euro van eigenaar wisselde. Deze nakomeling van Cornet Obolensky x Stakkato zal van de fokker H.J.H. Bonenkamp uit Dalfsen naar M.H.A. Zeekaf in Well verhuizen. Mashanea O.A. (Harley VDL x Chin Chin) van de fokker O. Anema uit Wijckel zal naar Duitsland verhuizen voor een bedrag van 7.000 euro.

De organisatie van Veulenveiling Dronten kan ook dit jaar weer terugblikken op een succesvolle avond. Met een omzet van 349.000 euro en een gemiddelde prijs van ruim 6.700 euro kan er gesproken worden van wederom een zeer geslaagde veiling. De organisatie bedankt al haar vrijwilligers, zonder hen geen evenement!